Een gloednieuwe vintage webshop én blog

Eindelijk heb ik de stap genomen, en kijk je nu naar mijn gloednieuwe vintage webshop. Het had wel wat voeten in de aarde. Want hoewel ik al heel lang weet waar mij hart ligt – het zoeken naar pareltjes uit het verleden en deze in het nu plaatsen – is een nieuwe webshop opzetten niet iets wat je even doet. Naast mijn andere webshop en blog, Hip je Huwelijk in, en mijn gezin (en alles wat daarbij komt kijken!), blijft er tenslotte niet veel tijd over voor nóg een baan. Maar dit voelt niet als baan. Dit voelt gewoon goed.

Wie ben ik dan?

Mijn naam is Chantal en deze shop en blog is  -naast mijn werk- ook een persoonlijke zoektocht. Met ouders die altijd een beetje in de jaren 60 zijn blijven hangen, is vintage en retro altijd om mij heen geweest. Mijn moeder is een enorme verzamelaar, en mijn vader heeft een bloeiende handel in vinyl gehad (en heeft nog steeds een collectie om jaloers op te worden). En hoewel ik me ook behoorlijk tegen ze verzet heb als puber, ben ik er best wel trots op dat ik een beetje in hun voetstappen volg.

chantal van duijn herbevestiging
Foto: Susan Swiggers Fotografie

Geboren en getogen in Rotterdam, kwam ik in Maastricht terecht voor mijn studie gezondheidswetenschappen (cultuurshock!). Na mijn studie, en een blauwe maandag promotie-onderzoek, kwam ik in Brabant terecht. Waar ik nu al een jaar of 14 woon. Hoewel mijn hart sneller klopt als ik in Rotterdam ben, voel ik me thuis in het gemoedelijke Brabant. Het leven is hier rustig, gezellig en bourgondisch. Elf jaar geleden besloot ik fulltime verder te gaan met mijn webshop, maar door het hectische leven van werk, gezin en alles wat daarbij komt, ben ik mezelf een beetje kwijt geraakt.

Toeval bestaat niet.

Per toeval (alhoewel?) kwam ik begin vorig jaar een aantal zilveren manchetknopen tegen, en dat zorgde voor een kriebel, een twinkeling, een ‘daar moet ik iets mee’. Na de manchetknopen volgen sieraden, zakdoekjes, medaillons en voor ik het wist had ik kasten vol met vintage. En dan komt het grote uitzoeken. Waar komt dit vandaan? Welke periode? Wie zou dit gedragen hebben? Hoe meer onderzoek ik doe, hoe sterker ik me verbonden voel met het verleden. Deze vintage webshop én het schrijven over een vintage lifestyle was dus een logische stap.

Hoewel ik heel blij ben met de technologie van vandaag, ligt mijn hart in het verleden en voel ik ook de behoefte om dit toe te passen in het dagelijks leven en in mijn uiterlijk. Maar hoe ik dit ga doen, en wat bij me past, dat is nog even de puzzel. Vandaar ook dit blog, waarin ik -naast leuke nieuwtjes over de webshop- informatie wil delen over een vintage lifestyle, fijne adresjes en mijn persoonlijke zoektocht hierin.

Foto: Susan Swiggers Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *