Toffe serie gesitueerd in de jaren 20: Las Chicas Del Cable

Ik kijk graag naar kostuumdrama’s. Logisch als liefhebber van vintage natuurlijk, ik vind het heerlijk om te kijken naar de kleding en de accessoires. Een van mijn favoriete series van dit moment is Cable Girls, of Las Chicas Del Cable zoals het eigenlijk heet want het is een Spaanstalige serie.

Las Chics Del Cables

Het begin van de emancipatie

De serie speelt zich af het Spanje van de jaren 20 van de vorige eeuw, een tijd waarin het niet gebruikelijk was dat vrouwen een baan buitenshuis hadden. In de serie volg je het dagelijks leven van een aantal vrouwen die werken bij de telefoonmaatschappij, want telefoonreceptioniste was natuurlijk wél een echt damesberoep. Als ik het zo opschrijf klinkt het enorm saai, maar uiteraard is het een serie vol met drama en intriges. Een van de dames is niet wie ze lijkt en er worden een paar pittige onderwerpen aangesneden zoals huislijk geweld. Dat had je maar te pikken want als vrouw scheiden van je man kon niet zomaar.

De kleding, de kleding! En de accessoires!

Maar de belangrijkste reden om te kijken is natuurlijk de kleding, de accessoires en de hele setting. En niet alleen de kleding van de dames, maar vooral de heren kleding van de jaren 20 is om door een ringetje te halen. In die tijd wisten ze nog wat echte stijl was. Niet alleen dragen de mannen -uiteraard- mooie manchetknopen maar één van de personages, Carlos Cifuentes (gespeeld door Martiño Rivas, draagt ook altijd een boordspeld. En dat is nou echt een item dat ik te gek vindt, en daarom ook in de webshop heb opgenomen. De boorspeld -of collar bar– wordt gedragen door de boord van het overhemd. Zo houdt de speld de stropdas die erover heen komt op z’n plek én houd je een mooie strakke kraag. Er zijn 2 types collar bars:  boordspelden die gedragen worden door ze (als een speld) door de boord te steken, en spelden waarvoor je een speciaal overhemd nodig hebt met twee smalle gaten in het boordje. Een echt 20s en 30s item.

Nog genoeg te zien voorlopig

Goed, terug naar de dames van de telefoonmaatschappij. Ik ben nog niet zover, dus ben benieuwd. Er zijn twee seizoenen (en met een gezin en 2 webshops heb ik bijna geen tijd voor tv) dus voorlopig kan ik nog even vooruit. Las Chicas Del Cable is een Netflix Original serie dus alleen te zien via Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *