Brandt Design set sjaal, armband en riem

Brandt Design, Deens Design.. maar uit welke periode?

Een tijdje terug kwam ik drie ontzettend leuke setjes tegen van het Deense Brandt Design. Elk doosje bestaat uit een grote sjaal en een riem en armband van dezelfde stof, gecoat met een laagje plastic. Echt met zo’n typische tijdperk-uitstraling, het ‘dat maken ze nu niet meer’-gevoel zeg maar. Maar welk tijdperk dat nou precies is?

Brandt Design Danish design scarf, bangle and belt

Puzzelen is echt mijn ding

Een van de allerleukste dingen van dit werk vind ik het uitzoeken: wanneer is iets gemaakt, en wáár is het gemaakt. Stukje voor stukje de puzzel inkleuren zeg maar… van wie is dit geweest? Het waar was niet zo moeilijk natuurlijk, maar verder blijven deze setjes een mysterie voor me. Ik ben al een paar maanden regelmatig aan het kijken, maar er komt slechts heel af en toe een armband voorbij op Etsy of eBay. Daar staat dan meestal bij dat het afkomstig is uit de jaren 60, maar dat denk ik niet. Het smalle riempje en de grote sjaal met kleurrijke patronen, dat lijkt mij thuishoren in de jaren 70 of 80.

Maar ach, wat maakt het ook eigenlijk uit? Ze zijn gewoon leuk. Zie je jezelf al rondflaneren, taille geaccentueerd door zo’n smal riempje en een mooie sjaal om je hoofd wanneer je in je cabriolet stapt. Je brede armband zachtjes tikkend tegen het stuur. Nice!
Hoewel de sjaal en de armband natuurlijk one site fits all is, is het riempje vrij kort. Voor dames met een slanke taille dus.

Brandt design set 3 - sjaal, armband en riem

Voor elke set kies je?

Ik heb 3 setjes, alledrie nog nieuw in het doosje. Ik heb de doosjes alleen even opengemaakt voor de foto’s. De eerste set lijkt met de pastelkleurtjes heel zoet, maar schijn bedriegt. In het midden van de sjaal vind je in een soort bloemmotief een uitspatting van oranje. Omringt door de pastelkleuren die als een soort bloemblaadjes eruit spatten. In de armband en riem vind je vooral de wat rustigere kleuren terug.

Brandt Design - deens design - accessoires

De tweede set is ingetogen en eenvoudig. Hoewel bruin en wit best sombere kleuren kunnen zijn (maar wel écht 70s!) maken de kleine zebra-achtig streepjes het toch nog een beetje vrolijk. En leuk detail: op de armband staan de streepjes verticaal, op de riem staan ze horizontaal. Ik houd van van dat soort kleine details.

Brandt Design, deens design accessoires

De laatste set heeft ook weer een kleurrijke verrassing. Wanneer je het doosje bekijkt, oogt het heel ingetogen in zachtoranje en bruin, maar in het midden van de sjaal vindt je opeens fellere oranje strepen! Het patroon bestaat uit verschillende strepen, breed en smal, van zachtoranje tot feloranje en bruin. In de riem en de armband komen vooral de rustigere kleuren terug, het bruin en zacht oranje. Grappig aan deze set is dat er 100% cotton op het doosje staat – dit staat op elk doosje- maar dat het overduidelijk een synthetische stof is. Dit staat ook op het goudkleurige klemmetje dat op een hoekje gekleed zit “100% polyester”.

Het lijkt erop dat Brandt Design dit soort setjes maakte voor eigen collectie, maar dat het ook mogelijk was voor andere bedrijven om een collectie te laten maken. Zo heb ik  al een paar armbanden gezien met stoffen van het Franse Valdrome. En ook deze set is waarschijnlijk gemaakt met stof van een andere partij, het Italiaanse Gentilucci.

Brandt Design - Gentilucci set

Te koop in de webshop

Alle drie de setjes zijn te koop in de webshop, het geel/blauw/oranje setje, het oranje/bruin en de wit/bruine set. Elk setje is nieuw, en wordt dus ook verzonden in zijn eigen verpakking. Deze wordt uiteraard wel leuk verpakt én goed en veilig verzonden met track&trace. Welke past bij jouw outfit? Ik ben benieuwd! En heb je meer informatie over Brandt Design? Laat het me weten. Dan krijgen we de puzzel misschien nog een keer compleet 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *