Het was hier even rustig, in de shop en op het blog. Hoewel ik in mei eindelijk live ging met deze shop en ik nog steeds ontzettend enthousiast ben, liepen de dingen de afgelopen maanden niet helemaal als gepland. Helaas kregen we te maken met ziekte en overlijden in de familie, wat een zware klap was en een schaduw over ons leuke nieuws wierp. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Ik wil jullie graagg vertellen over ons leuke nieuws, én vertellen wat er allemaal nog staat te gebeuren met 3 Birds Design.

Het leuke nieuws is dat wij een nieuw huis hebben gekocht. Een heel vintage huis.

Ik ben gek op het huis waar we nu wonen. Twaalf jaar geleden hebben we het gekocht en er ligt hier al zoveel geschiedenis. Onze kinderen zijn hier geboren, we hebben hier bedrijven opgestart, zijn begonnen aan nieuwe banen en hebben veel BBQ feestjes in de tuin gehad. Maar het is een nieuw huis. En als vintage liefhebber houd ik ook van vintage huizen én -natuurlijk- een vintage inrichting. Muren die net niet logisch staan, een vloer die kraakt als je erover heen loopt, dat soort dingen. Bovendien houden wij erg van tuinieren en ben ik gek op koken. Een grote tuin en een grote keuken stonden dan ook hoog op mijn verlanglijstje. En -heel belangrijk- een echte werkplek. Waar ik mijn spullen gewoon kan laten liggen, dingen uit kan proberen en mensen kan ontvangen.

Opeens was het raak

Best wel wat wensen dus. Twee jaar waren we al aan het rondkijken, tot opeens een boerderijtje langskwam. Het verdiende zeker geen schoonheidsprijs, maar had wel een hele hoop potentie. Nét even wat groter omdat de deel bij het woongedeelte getrokken is, een behoorlijk groot perceel en een mooie ligging. We gingen ervoor en binnen no-time was het huis gekocht. We hadden een vintage huis gekocht! Maar toen begon het pas. Ons huidige huis moest namelijk nog worden verkocht én een enorme verbouwing brengt ook enorm veel geregel met zich mee (weet ik nu!). Want dat de verbouwing groot ging worden werd al snel duidelijk. Een enkelsteens muur, verouderde isolatie, een verrotte vloer en een dak van 90 jaar oud. De architect is nu bezig met het plan, waarbij vele muren zullen sneuvelen, maar waar we wel een fantastische woning van kunnen gaan maken. Met zoveel mogelijk oude elementen, maar dan wel helemaal van nu.

Nieuwe plannen… en BOEL

Wat werk betreft heb ik eindelijk weer tijd, zin en energie om alles weer op te pakken. Dus verwacht allereerst veel nieuwe producten. En hoewel ik houd van alle soorten accessoires uit alle periodes, blijven de vintage mannen accessoires toch wel echt mijn ding. Dus daar zal ik ook de meeste producten van toevoegen. Daarnaast heb ik zoveel vintage stoffen, kant en sieraden liggen, daar wil ik iets mee. Zo heb ik laatst al bow ties gemaakt van vintage stoffen en armbanden van oude knopen en manchetknopen. Ik weet nog niet of ik hiervoor een plekje in deze shop kan vinden, of dat deze elders horen, maar daar zal ik gaandeweg wel achter komen. Er is namelijk ook nog iets anders leuks aan de horizon, en dat is BOEL. BOEL is een project van Lonneke en Monique die in een ruimte in Den Bosch creatieve ondernemers bij elkaar willen brengen. Ze zijn nu nog op zoek naar een pand, maar er komt binnenkort alvast een Boel Bazaar, een markt met verschillende van die leuke vernieuwende, creatieve en vintage ondernemers. Hier zal ik ook bij aanwezig zijn, op 7 oktober, dus zet hem vast in je agenda!

De foto’s zijn niet van ons nieuwe huis, maar van ons huidige huis. Veel van onze spullen in huis moesten in de opslag voor de verkoop, maar met behulp van Margriet van Fraai! Verkoopstyling hebben we ervoor gekozen om trouw te blijven aan onze eigen stijl. En dus geen standaard showroom inrichting te maken voor de verkoop. En dat heeft gewerkt, het huis was in 1,5 week verkocht! De foto’s zijn ook gemaakt door Margriet.

1 Comment on Een vintage huis & nieuwe plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *