Een wel heel bijzondere nieuwe categorie in de webshop: stoere vintage leren riemen! Hoewel ik me in mijn shop voornamelijk bezig houd met kleine subtiele accessoires voor de man zoals manchetknopen en collar pins, vind ik het net zo leuk om iets heel anders uit te proberen. Zeker als je een leuke partij ergens tegenkomt. En deze riemen kwamen op een wel heel bijzondere manier op mijn pad.

vintage riemen webshop

Mijn vader is de koning

Ik denk dat ik redelijk goed ben in het vinden van vintage schatten, maar mijn vader is de koning. Hij weet precies waar en wanneer hij ergens moet zijn, en hij heeft dan ook nog -als het nodig is- de discipline om heel vroeg op te staan. Zijn grootste interesse is LP’s, zijn collectie is jaloersmakend. Maar hij komt van alles tegen wat hij dan meeneemt voor een kennis of maat van hem. Handelen doet hij niet, hij vind het gewoon leuk om iets moois te vinden en het vervolgens te verkopen voor hetzelfde bedrag. Gewoon om iemand anders er een plezier mee te doen. En dat gaat vliegensvlug, wat ie vandaag vindt ligt morgen alweer bij iemand anders. Toevallig waren wij ook bij mijn ouders, vlak na één van zijn uitstapjes, en had ík een keertje geluk en kon ik een partij vintage leren riemen en stoere gespen meenemen.

vintage riem met slot

Ga je voor groot en stoer, of juist eenvoudig en klassiek?

En niet zomaar vintage leren riemen maar grote, robuuste, exemplaren met van die hele grote gespen. Van die gespen waarmee je niet eens kan gaan zitten omdat het dan in je buik prikt. Riemen voor grote stoere mannen, motorrijders of USA liefhebbers. Of gewoon voor de man die een mooie, tikkeltje eigenzinnige riem wilt, want er zitten ook zeker bescheiden exemplaren tussen. Ook enkele vrouwen riemen trouwens, en zelfs een kinderriem van Levi’s in topconditie. Maar wat definieert eigenlijk een mannen- of vrouwenriem? Zo’n stoere grote gesp staat net zo goed bij een vrouw. Strakke jeans, mooi blouse en een jasje eroverheen. Gers, zouden mijn 200% Rotterdamse ouders zeggen.

Ook vintage leren riemen hebben liefde en aandacht nodig

Elke riem wordt nagekeken, schoongemaakt en het leer wordt ingevet met speciaal leervet om het weer mooi en soepel te maken. En indien nodig doe ik dit nog een tweede en derde keer, zodat ze weer mooi en soepel worden. Want een mooie leren riem gaat een leven mee. De gesp laat ik zoals ie is. Natuurlijk kun je deze ook nog polijsten, maar ik houd wel van dat ruwe. k heb in totaal 14 riemen, dus de komende tijd heb ik nog wel iets te doen!

En voor de mannen die al een riem hebben, maar wel willen variëren met de gesp: Ik heb ook een aantal belt buckles te koop. Schoonmaken, foto’s maken en een tekst, het is best wel wat werk om ze in de shop te zetten dus dat lukt me niet in één keer. De riemen die al in de shop staan vind je hier. Maar mocht je interesse hebben in iets wat je op de foto ziet staan, laat het even weten via mail, telefoon of WhatsApp.

Vintage riem van Rocco Barocco

Vintage riem met leeuwenkop

Vintage belt buckles - riem gespen

vintage leren riem met grote gesp

6 Comments on Vintage leren riemen en belt buckles

 1. He dat is leuk;ik ben zelf ook een liefhebber van vintage kleding en zeker ook riemen.
  Een ervan heb ik een paar jaar geleden naar de kringloop gebracht en precies dezelfde riem is er een van de 6 op een van bovenstaande foto’s.Het is de tweede van links!
  En misschien ben jij wel degene die hem daar heeft gekocht.
  ik kocht hem in de jaren zeventig van de vorige eeuw .
  Veel succes met de verzameling e hartelijke groet ,MariA

  • Hoi Maria, wat leuk. En wat toevallig zeg. Leuk ook om van één de riemende indicatie te hebben van zijn leeftijd. Groetjes, Chantal

  • Hoi Merle, nee helaas…. deze is al verkocht. Gaaf is ie he? Ik zal mijn ogen openhouden, wellicht kom ik nog eens zoiets tegen! Groetjes, Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *