We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Zelfs toen ik een kleine kruimel van 4 was, klaar om voor het eerst naar de peuterschool te gaan, hadden mensen het al druk. Ik houd daar niet van. Ik ben geen type dat altijd antwoord met ‘druk, druk’ op de vraag ‘hoe gaat het?’. Ik geniet van rust, van spontaan koffie drinken bij de buurvrouw, en vriendinnen die ‘s middags appen of je zin hebt om naar de film te gaan ‘s avonds. Toch was dit wel de strekking van het afgelopen jaar: Doorgaan. Gewoon maar doorgaan. Mag 2019 iets rustiger zijn dan 2018?

Nieuw dak op oude boerderij
We hebben in ieder geval een dak boven ons hoofd!

Het afgelopen jaar was iets te heftig

Het jaar bracht zieken in de familie en het overlijden van mijn zus, de koop van een klushuis en de verkoop van ons huidige huis. Dit gebeurde allemaal in een tijdsbestek van een paar maanden, en toen er eindelijk wat ruimte en rust was om alles te verwerken stond de volgende uitdaging alweer voor de deur: de verbouwing. Of zeg maar gerust: renovatie! Hoewel wij het huis kochten met de intentie om het gaandeweg te gaan verbouwen werd het project steeds groter naarmate er meer mensen bij kwamen. En dat is goed, want nu is het leeg en kán het. Je gaat tenslotte niet de complete vloer uit je huis halen (hout én beton!) als je er al woont. Of je dak vernieuwen. Of de electra vervangen. Of alle waterleidingen. Of muren uitbreken. Maar het werd steeds complexer, steeds specialistischer, en in plaats van dat je bezig bent met wat je zelf kunt doen ben je bezig met je druk maken over anderen die dit voor jou moeten doen.

Retro badkamer in bermuda bruin
Meer retro dan deze badkamer wordt het niet

Noodgedwongen op een laag pitje

Dit alles heeft tot gevolg gehad dat deze webshop, die ik met zoveel liefde en enthousiasme begon, op een laag pitje stond. Daar baal ik van. Hoewel het al heel aardig loopt met de bestellingen (dank jullie wel!) heb ik er nog niet de tijd en energie in kunnen stoppen die ik er zo graag in wíl stoppen. Ik wil nog zoveel van mijn enthousiasme voor vintage accessoires aan jullie overbrengen, zoveel gekke leuke weetjes en interessante informatie delen, zoveel leuke, mooie en bijzondere accessoires online zetten. De komende maanden worden nog even pittig, maar ik weet ook dat als straks het stof -letterlijk en figuurlijk- daalt er weer rust en ruimte ontstaat voor alle ideeën die ik nog heb. Dus voor nu: dank voor jullie geduld! Ik beloof je dat er nog heel veel mooie dingen komen gaan 🙂

Retro schouw met gashaard
Helaas, ook de schouw moest gaan vanwege asbest

Sluiting van 11 t/m 22 februari

Over 5 weken moeten we verhuizen en hoe de staat van het huis op dat moment is? Ik weet het niet. We zullen het zien. Dit is een goede les in loslaten, en go with the flow. Zeker is dat we nog maanden in de chaos zitten. Maar zeker is óók dat het prachtig wordt. Met mijn droomkeuken, voor iedereen een kamer, een grote tuin én een eigen atelier. Vooral dat laatste, heerlijk, niet continu alles heen en weer verplaatsen en een ruimte om ook mensen te kunnen ontvangen. Het betekent ook dat de vintage accessoires webshop én de Hip je Huwelijk in webshop 2 weken dichtgaan. Dus mocht je nog iets willen bestellen, doe dit op tijd. Tot die tijd blijf ik mijn best doen om regelmatig nieuwe producten, informatie en blogs te plaatsen. Maar als het even niet zo is dan weet je waar het door komt. Dan ben ik aan het rennen, vliegen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Gewoon maar blijven doorgaan. Bedankt Herman.

antieke tegels
Toch nog iets authentieks: onder het asbest vloertje kwamen deze tegels tevoorschijn.
vintage jashaak
Dit schatje mag blijven en krijgt straks een ereplekje.
retro spiegel met licht
Schrootjes en osb plaat, het huis zat er vol mee.

 

3 Comments on Herman van Veen zong het al in 1979

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *