Het waren een paar pittige maanden. Wij verhuisden van een 20 jaar oude hoekwoning naar een 90 jaar oud stadsboerderijtje. Dat bovendien van dak tot vloer gerenoveerd moest worden. Naast het managen van deze grote verbouwing -en alles wat daarbij komt kijken- heb ik ook een gezin dat draaiende gehouden moet worden én twee webshops. Dat waren een hoop ballen om hoog te houden. Nu het stof (letterlijk en figuurlijk) een beetje daalt praat ik je even bij over wat er gebeurt is én wat er nog gaat gebeuren.

antieke tegelvloer ikea keuken

Een verbouwing om u tegen te zeggen

Dat boerderijtje dus. We waren al jaren aan het rondkijken, maar opeens kwam daar deze woning tevoorschijn. Liefde op het eerste gezicht? Nee, dat was het niet. Maar het had wel iets. Een fantastische tuin, een mooie ligging, en een bak charme aan de buitenkant met z’n franse kap, gevelankers en de opgevulde stukken met bakstenen die waarschijnlijk van Jan en alleman gekregen waren. Zo ging dat in die tijd. Tijd om er rustig over na te denken hadden we niet, want er waren meerdere kapers op de kust (de huizenmarkt is gekkenhuis!) dus we waagden de sprong. Toen we vervolgens architect Huib Koman inschakelden om met ons naar de indeling te kijken wisten we dat het goed zou komen. In een schetssessie transformeerde hij het jaren 70 huis naar een open en lichte woning waarbij aan al onze wensen werd voldaan. Grote keuken? Check! Werkplek? Check! 4 slaapkamers? Check! De grote verbouwing kon beginnen!

witte kersenbloesem

Slopen, slopen en weer opbouwen

Een paar buitenmuren, anderhalve binnenmuur, de verdiepingsvloer en het dakbeschot is zo ongeveer het enige dat is gebleven. Het huis was fors aangepakt in de jaren 70, dus we konden (helaas) ook geen rekening houden met authentieke elementen. Die zaten er niet meer in! Alhoewel: er zijn een paar prachtige deuren in de woonkamer en ook aan de buitenkant kwam er origineel metselwerk tevoorschijn. Uiteraard hoop je ergens achter een muur of vloer originele elementen te vinden, maar die waren er niet, helaas. Dan maar zelf toevoegen.

antieke massieve deuren

Een beetje oud en een beetje nieuw

Ik houd van elke stijlperiode. Retro, fifties, antiek, ik vind alles leuk. Mits goed gedoseerd en gecombineerd met elementen van nu voor het verrassingseffect. Maar mijn favoriete periode is toch wel de periode van begin 20 eeuw. Dus kozen we, onder andere, voor een fantastische antieke tegelvloer van Prachttegels gecombineerd met een Ikea keuken in groen/wit en een vleugje roze. In de badkamer kwamen tegels met 3D Esscher patroon van Tegelinfo gecombineerd met zeegroen handgevormde tegels en een vleugje goud. Niets is af, maar ik kan natuurlijk al wel een paar details laten zien 🙂

Esscher 3D tegelvloer

De toekomst van 3 Birds Design

Die is rooskleurig. Aan de voorkant van het huis is namelijk mijn werkkamer. Een heerlijk lichte grote ruimte waar ik kan werken aan alle projecten voor Hip je Huwelijk in en de Vintage Accessoires webshop. Heerlijk om niet meer alles van hot naar her te hoeven sjouwen, én om ook mensen te kunnen ontvangen. Over 2 weken komt de vloer en dan kan ik helemaal los gaan met inrichten. Tot die tijd blijft het dus nog even werken vanuit dozen en heel veel voorraad maken voor mijn andere webshop, Hip je Huwelijk in, want die is inmiddels aardig geslonken. Ik heb nog heel veel vintage accessoires die ik hopelijk snel in de webshop kan zetten, waaronder veel mooie zilveren medaillons, heel veel manchetknopen (van antiek tot modern), een hele stapel retro sjaaltjes en een paar fantastische antieke Tenax kraagspelden uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Ook begint de inspiratie weer terug te komen, en heb ik nog heel veel ideeën voor blogberichten. Van ‘hoe draag je dit’ tot ‘ga dat zien’. Komende dagen ga ik eerst beginnen met de webshop weer een beetje aan te vullen dus houd deze site in de gaten!

oude boerderij opknappen

2 Comments on Een kleine update over grote plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *