Van niets, naar iets, naar heel veel vintage sjaaltjes. Wat een kleurrijk geheel, zo’n waslijn vol. Ik heb er meteen een aantal op de foto gezet en in de webshop gezet. Van vintage tot retro en soms een beetje tuttig. Welke past bij jouw stijl?

retro sjaaltjes webshop

Vintage sjaaltjes

Vintage sjaaltjes, ik vind ze fantastisch en vanaf het moment dat ik besloot vintage accessoires te gaan verzamelen en verkopen, ben ik ernaar op zoek gegaan. Maar vinden vond ik ze niet. Of ze waren vies, of stuk, of léken vintage, maar bleken toch nieuw te zijn. Totdat vriendin Marieke met een tas vol aankwam. In jaren verzamelend ‘voor ooit een project’ (oh hoe herkenbaar, ik heb inmiddels ook al kasten vol met ooit-projecten waarvan ik niet onder ogen wil zien dat het nooit-projecten zijn).

vintage sjaal donkerblauw

Tijdens onze verhuizing de afgelopen maanden, hebben ze geduldig gewacht. En prompt, 2 weken geleden, tijdens één van onze kringloop-dagen vond ik nog een aantal sjaaltjes. Leuk om ze allemaal op te hangen aan onze old-school waslijn in de nieuwe tuin. Ik word er gewoon helemaal blij van!

Retro sjaaltjes kopen

Hoe draag je die vintage sjaaltjes dan?

Zo’n vrolijk sjaaltje vrolijkt de saaiste outfit nog op. Maar het moet natuurlijk niet tuttig worden (of juist wel!). Ik geef het toe, ik vind het ook lastig hoor. Ik ben gek op sjaaltjes maar vindt het ook lastig om ze te dragen en combineren. Draag hem op de franse manier als sjaaltje om je nek. Maar wat denk je ervan om hem vrolijk geknoopt aan je tas te dragen, of -als je een lange sjaal hebt- om je taille als riem. Of – heel vintage- met een sjaalspeld. Hier haal je de uiteinden van de sjaal doorheen en zet hem vast op de plek die jij mooi vindt. Op pinterest heb ik een inspiratieboard gemaakt met heel veel ideeën, en tijdens mijn zoektocht vond ik online een fantastisch oud boekje 25 ways to wear a scarf. Inspiratie genoeg!

jaren 80 sjaaltje

Vintage, retro en soms ook wel een beetje tuttig.

De sjaaltjes zijn afkomstig uit allerlei stijlperiodes. Van jaren 70 bruin met oranje en bloemetjes tot 80s tuttigheid. Vooral aan de stof en aan het label kun je zien of het een écht vintage sjaaltje is, maar soms is het ook gewoon niet duidelijk. Ook nu zie je in de winkel nog wel eens retro sjaaltjes: nieuwe sjaaltjes, die een oude look hebben gekregen. Is dat erg? Nee, natuurlijk is het leuk om een écht vintage sjaaltje te hebben, maar uiteindelijk gaat het er toch om dat het sjaaltje past bij jouw stijl.

Retro sjaal bruin oranje roze

Helaas hebben de meeste vintage sjaaltjes wel wat mankementjes: haaltjes in de stof of kleine vlekjes. Uiteraard komen sjaals met grote beschadigingen niet in de webshop, maar sjaals met kleine vlekjes of beschadigingen die niet op zullen vallen tijdens het dragen verdienen een tweede kans (mits ze heel leuk zijn natuurlijk!). Elke sjaal wordt zorgvuldig nagekeken en -indien nodig-voorzichtig gewassen en behandeld tegen vlekken. Ik probeer zoveel mogelijk informatie over de conditie, periode, en stijl van de sjaaltjes te geven. Het is best wel even een klusje om elke sjaal zorgvuldig na te kijken, te wassen en op de foto te zetten, dus ik kan er niet heel veel tegelijkertijd in de webshop zetten. Maar als je iets ziet dat je leuk vindt kun je altijd een mailtje of whatsappje sturen. Dan krijg je zo volledig en snel mogelijk antwoord op je vraag.

Mijn favoriet is het sjaaltje hieronder. Echt een schatje in een lichte kleur blauw en van een fijne dunne stof. De bloemetjes geven hem een fijn subtiel jaren 60 tintje. Welke is jouw favoriet?

Retro sjaaltje met bloemetjes

Vintage sjaal in blauw wit en roze.

vintage sjaal kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *