De ukelele, vintage instrument pur sang, is weer helemaal hot. Ik kocht er eentje in de poging om ooit mijn favo nummers te kunnen spelen. Ukelele leren spelen gaat een grote uitdaging worden, maar ik ben er klaar voor. Gaat het me lukken?

Ukele leren spelen

Misschien niet direct gerelateerd aan vintage accessoires maar, zoals ik ook al schreef over mijn prachtige 12 jarige dochter, soms wil je ook gewoon iets persoonlijks delen. Een kijkje achter de schermen, mij een beetje leren kennen. En als bonus (en misschien goedmakertje) gooi ik er nog een paar fijne klassiekers in. Trouwens, toch heeft voor mij de ukelele wel degelijke een link met vintage.  Ik weet nog dat ik als klein meisje voor de eerste keer de film ‘Some like it Hot’ zag. Man, wat vond ik die film fantastisch. Nog steeds trouwens, ik kijk hem regelmatig. Op een gegeven moment is de volledige groep van ‘Sweet Sue’ in de trein en gaan ze voor het eerst oefenen. Sugar, gespeeld door Marilyn Monroe, is zangeres van het ensemble en speelt de ukelele. Ik was meteen verliefd. Op Marily Monroe én op de ukelele.

Mijn muzikale reis

Toch heb ik nooit een poging gedaan het te leren spelen. Wel zijn meerdere andere muziekinstrumenten voorbij gekomen. Tijdens mijn studietijd speelde ik djembe met een groep waarmee we ook soms optraden. In Australie heb ik een (heel klein!) beetje didgeridoo leren spelen. Een tijd terug heb ik heel even geprobeerd gitaar te leren spelen, samen met mijn zoon. Maar vanwege een chronische ontsteking in mijn duim was dat niet zo’n goed idee.

Waarom dan toch de ukelele leren spelen?

Allereerst natuurlijk toch die fascinatie, maar bovenal vind ik het goed om een instrument te leren spelen. Je wordt er vrolijk van én ik hoop ook mijn kinderen te motiveren om een instrument op te pakken en zich meer te interesseren in muziek. En nee, dan bedoel ik niet die rare tik-tok filmpjes waar ze continue mee bezig zijn (zucht). Nu vermoed ik wel dat onze kinderen een grotere muziekkennis hebben dan het gemiddelde kind. Niet dat ze altijd mijn elpee’s weten te waarderen, maar ze denken in ieder geval niet dat het een frisbee is.

Ukelele leren spelen met Uked.nl

Terug naar Marilyn Monroe

Zou ze echt ukelele gespeeld hebben? Ik heb er nooit over nagedacht. Als ik nu terug kijk zie ik haar wel iets van akkoorden aanslaan, maar of het heel logisch is? Mocht iemand het weten, dan hoor ik het graag. En ach, echt of niet, de magie is voor mij niet minder. Er is ook nog die andere blonde bombshell, Dolly Parton, die mij motiveert om ukelele te gaan spelen. Op de site van uked.nl beloven de mensen namelijk dat je binnen een maand Jolene mee kan spelen. Nu weten mensen die mij kennen dat Jolene één van mijn happy-songs is (samen met Copacabana, inderdaad, heel cliché). Het maakt niet uit welk humeur ik heb, van Jolene word ik altijd vrolijk. Nu heb ik niet de illusie dat ik in een maand zover bent, maar -wat zullen we eens zeggen- een maand of 3… zou dat haalbaar zijn?

Am I ready to get Uked?

Ik ben nu een dag of 5 bezig, en -inderdaad- ik speel al een beetje mee met I’m Yours van Jason Mraz en Let it Be van The Beatles. Ik denk dat de akkoorden het probleem ook niet zullen zijn, maar erbij gaan zingen voelt nu nog wel als 4 bruggen te ver. We zullen zien. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn mooie concert ukelele (Marilyn heeft een sopraan, maar dat vond ik nog net een stapje te ver) van Uked.nl. Ik kocht hem samen met een boek, tas, en verschillende cursussen. Vliegensvlug was ie bij mij thuis. Dit is geen gesponsorde post of geaffilieerde link of iets dergelijks. Ik ben gewoon een happy customer die goede service ook met anderen wil delen. Dus mocht je ook overwegen op Uke te gaan spelen, Uked.nl is the place to be.

Ukelele leren spelen - Carvalho concert ukelele

1 Comment on Ukele leren spelen {I’m ready to get uked}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *