Soms loop je iets tegen het lijf waarvan je denkt: “Huh, wat is dit nou?”. Deze aparte, rare, gekke accessoires verdienen een eigen rubriek: Vreemde Vondsten. Ik ben nog niet helemaal weg van de naam, dus mocht jij nou een leukere suggestie hebben, laat het me weten. Vandaag: de ondersteboven zonnebril.

Ondersteboven zonnebril uit de jaren 80

Huh wat?Een ondersteboven zonnebril?

Yep. Deze bril is zo gemaakt dat het lijkt alsof hij op z’n kop staat. Ik kwam hem vorig jaar tegen tijdens een kringloopdag met Marieke van That Vintage Shop. Sindsdien heb ik hem -bij mooi weer- regelmatig op en krijg telkens dezelfde reactie: “Hee Chantal heb je je bril nou verkeerd om op?”. Gevolgd door: “Mag ik hem eens op?”.¬†Dochterlief had hem meteen geclaimd (terecht, hij staat haar -zoals alles- beter) dus hij ligt sindsdien veilig opgeborgen voor speciale gelegenheden.

ondersteboven zonnebril uit de jaren 80

Lekker oldskool

Aan het montuur te zien is de bril afkomstig uit de jaren 70 of 80. Lekker groot, fout en ondersteboven dus. Hij heeft best wel wat krassen, en daarom (en omdat ik hem zelf veel te leuk vindt!) is hij niet te koop. Wel heb ik een paar andere toffe (70’s & 80’s stijl) zonnebrillen die momenteel bij Boel Bazaar te koop zijn.

Heb jij deze aparte zonnebril wel eens gezien? En zou jij hem dragen?

Ondersteboven zonnebril - vreemde vintage accessoire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *