Een eenvoudig verpakking kan soms zomaar iets moois bevatten. Zo kwam ik afgelopen dinsdag dit Ferrari-etuitje tegen. Erin zat een bijzonder item: een uitvouwbare Ferrari zonnebril. Als liefhebber van vintage accessoires word ik natuurlijk heel enthousiast van deze toffe vintage pilotenbril!

Opvouwbare ferrari zonnebril

Een uitvouwbare Ferrari zonnebril

Zoiets ben ik nog nooit tegengekomen. Uiteraard ben ik meteen op zoek gegaan naar informatie en meer exemplaren, op google en sites als eBay en Etsy. Ik vond een aantal Ferrari zonnebrillen, maar -hoe verrassend- ook van andere (auto) merken. Zo heeft ook Porsche soortgelijke zonnebrillen uitgegeven én zijn er merkloze zonnebrillen te vinden. Kopieren is van alle tijden 😉

De meningen over de leeftijd lopen uiteen, ik heb jaren 40 t/m 80 voorbij zien komen. Gezien het model, het etuitje en het lettertype schat ik in dat deze bril uit de jaren 70 komt. De etui is gemaakt van kunstleer, dat lijkt mij ook meer passen bij de jaren 70 dan bij eerdere decennia.

Foldable ferrari aviator glasses sunglasses

Aviator of pilotenbril

In de jaren 70-80 was namelijk het hoogtepunt van de pilotenbril-trend. Hoewel er in de jaren 50 ook al zeker van een trend te spreken was, met dank aan de foto’s van piloten uit de tweede wereld oorlog, begon de grote productie van dit model in de jaren 70 en 80. En nog steeds is de pilotenbril (of ‘aviator sunglasses’) één van de populairste modellen zonnebril.

opvouwbare Ferrari pilotenbril

Een shabby hoesje met een verrassende inhoud

Je verwacht niet veel als je het hoesje ziet met z’n gebarsten letters en losse vezeltjes langs de rits, maar de inhoud is allesbehalve aftands. De zonnebril is prima conditie. Op de glazen zitten wel wat kleine krasjes, maar niets wat opvalt of waar je last van hebt met dragen. En één van de pootjes is losser dan de anderen. Dit heeft geen invloed op het dragen van de bril, maar als je het vervelend is dan kun je waarschijnlijk bij een opticien wel een nieuw schroefje in laten zetten. Dat zijn de enige kleine minpuntjes! Verder is deze uitvouwbare Ferrari zonnebril in goede conditie, en ik hoop dat deze dan ook nog heel veel gedragen gaat worden door een enthousiaste koper.

De opvouwbare Ferrari zonnebril is nu is te koop in de vintage accessoires webshop.

Uitvouwbare Ferrari zonnebril. Een stijlvol en tijdloos model, deze pilotenbrilmet paars-achtige glazen en in goede conditie

1 Comment on Uitvouwbare Ferrari zonnebril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *