Sjaals maken van oude stropdassen. Je moet er maar opkomen. Maar met een grote doos stropdassen die binnenkort mijn kant opkomt moest ik wel iets bedenken. Bovendien hebben stropdassen vaak hele mooie patronen en kleuren én zijn ze gemaakt van mooie gladde stoffen. Ideaal voor een mooie sjaal. Ik heb vier sjaals gemaakt, die nu te koop zijn bij Boel Bazaar in Den Bosch voor €14,95.

sjaal van oude stropdassen

Mijn vader en zijn vondsten

Mijn vader. Hij had weer eens wat hoor. “Meissie, ik heb wat voor je! Tweehonderd stropdassen!” Gevolgd door een heel verhaal over hoe, wat en waar hij die tegenkwam en hoe de transactie plaatsvond. Ze waren van een man die ze had verzameld, waaronder dus waarschijnlijk heel veel stropdassen van bedrijven. Leuk, als je iets hebt met dat bedrijf, maar waarschijnlijk niet het soort stropdas dat ik in de webshop verkoop. Dat zijn geen verzamel-stropdassen maar stropdassen die nog heel veel gedragen moeten worden omdat ze gewoon prachtig of heel bijzonder zijn.

vintage stropdassen combineren

Even nadenken dus..

Want wat kan ik gaan doen met 200 stropdassen? Of wat zeg ik, veel meer, want ik heb hier ook al een la vol. Ik was al wat aan het experimenteren met haarbanden van stropdassen. Wat perfect is, want de stofjes en kleuren zijn zo mooi. Daarover binnenkort meer. Al combinerend en zoekend kwam ik op nog een idee: sjaals!

victoriaanse sjaal van stropdassen

Sjaals van oude stropdassen

En dat lijkt makkelijk, maar dat valt nog best wel tegen. Want vindt maar eens 4 of 5 stropdassen die mooi bij elkaar passen qua stof, patroon, lengte én kleur. Vervolgens moet je ze helemaal uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Best een klusje! Gelukkig vond ik mooie patronen bij Lulu Bea’s op Etsy. En het resultaat is dan ook wel heel bijzonder. En uniek, want van elke sjaal is er echt maar eentje.

sjaal van vintage stropdassen

Nu te koop bij Boel in Den Bosch

Deze vier sjaals van oude stropdassen zijn nu te koop bij Boel Bazaar in Den Bosch voor €14,95 per stuk. Het zijn 3 ‘infinity’ sjaals -sjaals zonder begin of einde- die je om je hals heen slaat en een victoriaanse sjaal. De infinity sjaals kunnen lang gedragen worden óf lekker warm dubbel geslagen om je hals. Omdat een sjaal echt iets is dat je moet proberen, zien en voelen, heb ik besloten om deze eerste exemplaren te verkopen bij Boel Bazaar. Bovendien passen ze mooi in het assortiment, want het hele pand is een paradijs met unieke handgemaakte en vintage artikelen. Echt eens langs gaan dus, op het Hinthamereinde 6-8 in Den Bosch.

Upcycling

Upcycling is iets wat ik heel graag doe, en dat is ook de reden waarom ik mijn bedrijf 3 Birds Design heb genoemd en niet ‘Chantal’s Vintage’ of zoiets. Ik geloof dat er al zoveel mooie dingen in omloop zijn, met zoveel potentie. Daar weer iets anders van maken en het zo een nieuw leven geven is iets waar ik 100% achter sta. Ik heb -helaas- veel te weinig tijd om daar vol voor te gaan, maar hopelijk kan ik af en toe wat tijd vrijmaken, want ik vind het echt ontzettend leuk om te doen. Hopelijk kunnen we ook snel die doos met oude stropdassen ophalen bij mijn ouders, en kan ik binnenkort ook een aantal sjaals in de webshop zetten.

Voor nu dus: op naar Boel Bazaar als je één van deze mooie sjaals wilt bemachtigen!

infinity scarf van stropdassen

1 Comment on Sjaals van oude stropdassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *