If you like it then you should put a ring on it

Of in dit geval: If you like the ring, just put it on. Want deze vintage ringen hebben helemaal geen reden nodig om gedragen te worden. Een leuke, mooie of misschien beetje gekke ring geeft je outfit instant schwung.

Vintage ringen nu te koop in de vintage accessoires webshop

Vintage ringen..

…ik kom ze zelden tegen. En als ik al iets tegenkom is het nieuw of kinderlijk of gewoon niet mooi. De exemplaren die ik wél vindt komen meestal op mijn plankje bij Boel in Den Bosch. Daar kunnen mensen ze ook gewoon zien en passen. Maar toch, ik vond het toch niet kloppen: een vintage accessoires webshop zonder vintage ringen. Dus ik ben op zoek gegaan en voilà: de leukste, mooiste, gekste en bijzonderste vintage ringen vind je nu ook in deze webshop.

madeliefje ring

Gek, charmant, opvallend of juist subtiel

Een ring is natuurlijk typisch iets wat je wilt zien, voelen en passen. Maar dat is natuurlijk lastig bij een webshop. Daarom probeer ik ze zo goed mogelijk op de foto te zetten. Fotograferen blijft voor mij wel altijd een dingetje. Zeker zoiets kleins en gedetailleerd als een ring… lastig! En nu mijn handen helemaal schraal zijn van het vele handen wassen ziet het er ook niet uit als ik ze zelf om doe. Dit is natuurlijk ook wel dé gelegenheid om eindelijk die geweldige houten hand van Hay te kopen, maar echte noodzakelijk? Nee helaas niet, en dit zijn moeilijk tijden als webwinkelier. Maar gelukkig heb ik genoeg materialen om mee te spelen, zoals een tribulet en ringhouder uit mijn edelsmeed-tools, een gek handje en een mooie platte steen. Best wel oké toch?

vintage ring met grote rode steen

Hoe bepaal je de ringmaat?

De ringmaat bepalen is natuurlijk ook nog een lastig iets. Maar gelukkig is er voor elk probleem een Wiki-How pagina. De ringmaat bepalen kan heel makkelijk met een bestaande ring, of zelfs met een papiertje dat je om je vinger wikkelt. Zorg er wel voor dat hij over de knokkels kan! Ring toch te groot? Bij zo’n lekker opvallend model is het juist leuk om hem om een wijs- of middelvinger te dragen. Of combineer verschillende eigen én vintage ringen voor een opvallende look.

retro en vintage ringen te koop

Jaren 70, 80 of… ?

Omdat vintage ringen voor mij ook een compleet nieuw product is, heb ik er nog niet heel veel verstand van. De leeftijd bepalen vind ik dan ook lastig, maar ik schat dat de meesten uit de jaren 70-80 komen, al zullen er ongetwijfeld uitschieters naar onder én boven inzitten. De meeste zijn niet-zilver, en ik weet niet goed welk materiaal ze wel zijn. Dus mocht je een nikkel-allergie hebben, houdt daar dan rekening mee. Maar wist je dat er een trucje is, zodat je toch ringen kunt dragen als je allergisch bent? Door pleisterspray te sprayen op je vinger voordat je de ring opdoet.

vintage bling bling ring

Zilveren ringen

Ik heb ook een aantal zilveren vintage ringen gevonden. Deze zijn over het algemeen wel iets minder uitbundig dan de anderen, maar ook daar zitten pareltjes tussen die een mooi plekje in deze webshop verdienen. Ik heb sowieso ook nog best veel zilveren sieraden, ook daar zal ik binnenkort eens tijd voor maken (zoveel nog te doen!).

Alle vintage ringen vind je hier in de webshop. Nou ja, niet alle want ik ben nog druk bezig met foto’s maken én wil natuurlijk ook andere producten in de webshop zetten. Maar ik probeer er de komende tijd lekker veel online te zetten zodat je iets te kiezen hebt. Dus kom snel nog eens terug of stuur een mailtje als je nu al iets ziet waar je hartje nu al sneller van gaat slaan.

De ringen worden uiteraard goed schoongemaakt en verpakt en leuk verzonden. Ook leuk om cadeau te geven 🙂

zilveren ring met oranje steen

1 Comment on Vintage ringen {nieuw in de webshop}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *