Niets zo mooi als een schitterend gepoetst zilveren sieraad. Maar heel, heel soms krijgt een sieraad zo’n gelijkmatige aanslag dat het ook prachtig is. Zoals dit antiek zilveren medaillon van maar liefst 139(!) jaar oud. Het lag al zeker een jaar bij mij thuis voordat het in de webshop kwam. De reden? Ik kon maar niet kiezen of ik hem zou poetsen of niet.

antiek zilveren medaillon, victoriaans

Een tandenborstel, wattenstaafjes en een half uurtje tijd

En omdat aanslag makkelijker weg te halen is dan aan te brengen, besloot ik in eerste instantie hem ongepoetst in de webshop te zetten. Poetsen kon natuurlijk altijd nog. Maar vandaag kreeg ik het ineens in mij bol en heb ik veel zilveren sieraden gepoetst (binnenkort in de webshop!) en ook dit medaillon.

En eerlijk is eerlijk, hij is nu echt nog veel mooier. De prachtige bladeren en details komen veel beter uit. Best een klusje met al die kleine en geëtste details, maar met een tandenborstel, wattenstaafjes, 2 soorten zilverpoets en een half uurtje tijd mag het resultaat er wel zijn. Een leuk detail is ook de rand eromheen, die wel wat weg heeft van een riem met lussen. Een stoere omlijsting voor zo’n subtiel en elegant tafereeltje.

Antiek medaillon zilver victoriaans
Voor de grote schoonmaakbeurt!

Birmingham, 1881, het Victoriaanse tijdperk

Dit antiek medaillon is gemaakt in 1881 in Birmingham. Op de achterkant vind je het zilvermerk, zilversmid teken en het jaartal-teken. De voorkant van het zilveren medaillon is in perfecte conditie. Op de achterkant zie je wel wat deukjes. Het is een groot medaillon van bijna 5cm hoog en vrij diep. Uiteraard kun je er foto’s indoen, maar hij is ook in het bijzonder geschikt om een haarlokje of andere klein item in te bewaren.

Het medaillon -in al zijn gepoetste glorie- is nu te koop in de webshop.

victoriaans zilveren medaillon
antiek zilveren medaillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *