Elke dag moet ik lachen om de kunstwerken op het Instagram account van tussen Kunst en Quarantaine. Soms zijn ze gewoon prachtig, en soms gewoon hilarisch. Een beetje vrolijkheid in crisistijd.

Musea dicht, iedereen binnen..

Daar moet iets op te bedenken zijn. Als jij niet naar de kunst toe kan, maak je zelf kunst en breng je het naar de mensen toe. Zoiets.

Op Tussen Kunst en Quarantaine vind je klassieke meesterwerken, maar dan thuis nagemaakt. De regel: gebruik 3 items uit je huis. En verder mag je het helemaal zelf weten. Een wasrek als harp, plastic folie als omslagdoek, broden als borsten en hangplanten als baarden. En verder natuurlijk heel veel lakens en wc rollen. Ik merk dat mijn eigen creativiteit mij toch een beetje in de steek laat de laatste tijd, dus ik ben al dagen aan het nadenken over mijn eigen project maar ik kom geen steek verder. Maar als ik zover ben, dan zien jullie het resultaat wel.

mijn dochter het fotomodel

Hendrik Kerstens

Wat ik wél kan laten zien zijn foto’s die we in januari hebben gemaakt, tijdens de open dag van het Maaslandcollege. Die waren op hun beurt weer geinspireerd door het werk van Hendrik Kerstens die (onder andere in de stijl van de oude meesters) portretten maakt van zijn dochter Paula. Hij gebruikt daarbij ook allerlei materialen en gebruiksvoorwerpen. De molensteenkraag word een stapel onderzetters of afvoerbuis. Het hoofdeksel een theedoek of een plastic zak. Geweldig!

Mijn dochter het fotomodel

Totdat ik zelf een schitterend, belachelijk, of (waarschijnlijk) gewoon-goed-genoeg foto heb gemaakt voor Tussen Kunst en Quarantaine, moeten jullie het dus nog even doen met de foto’s die we maakten op de open dag. Wat een Instagram filter, een stapel onderzetter en een theedoek niet kunnen doen. En ook leuk dat onze jongste dochter een keer in het zonnetje gezet wordt, zij vindt dat namelijk wel heel leuk. In tegenstelling tot onze oudste dochter en zoon.

Maar dit is nog niets vergeleken bij de kunstwerken op Tussen Kunst en Quarantaine. Dus heb je een verloren half uurtje, pak een kop thee en iets lekkers en trakteer jezelf op een half uurtje ongegeneerd genieten.

En heb je een leuk idee welk kunstwerk ik na kan maken? Laat het me dan gerust weten want ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

Tussen kunst en quarantaine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *