Bij mijn moederdag artikel, waar ik schromelijk laat mee was, had ik beloofd eerder te komen met mijn tips voor vaderdag. En kijk eens aan: 10 dagen voor vaderdag! Ik leer het nog wel eens. Ik moet ook eerlijk zeggen: ik heb nu eenmaal meer met mannen accessoires dan met vrouwen accessoires, dus dit artikel gaat me vast gemakkelijker af. Herken je je vader in één van deze types? Lees dan verder, want wellicht vind je in mijn shop de perfecte vintage accessoires voor jouw vader.

Vintage accessoires voor vader

Voor de klassieke vader

Ach ja, de klassieke man. Dat is een makkelijke, want in mijn webshop heb ik veel producten uit de eerste helft van de vorige eeuw zoals manchetknopen en dasspelden. De tijd dat mannen nog sophisticated waren. Nou ja, een klein deel van de bevolking dan, de rest was werkvolk, boer en buitenman. Maar ook moderne accessoires kunnen stijlvol zijn, zoals deze moderne matgoud kleurige manchetknopen. Mag het wel iets persoonlijker? Wat vind je van deze zilveren manchetknopen die je laat graveren met zijn of jullie initialen. Zodat hij weer piekfijn naar kantoor kan gaan.

manchetknopen matgoud
Manchetknopen graveerbaar met initialen, vintage, zilver

Voor de vader die écht alles al heeft

Lastig, lastig, die vader die alles al heeft of echt geen wensen heeft. Hij koopt óf alles gewoon zelf óf heeft nergens behoefte aan. Irritant. Die geef je natuurlijk iets met een vette knipoog, zoals een foute schoenlepel, gekke stropdashanger of een aparte brievenopener. Dingen die je ook écht gebruikt en hem de rest van het jaar eraan herinneren dat ie volgend jaar gewoon een lijstje moet maken.

Briefopener met oester
Schoenlepel met shikoku hond

Voor de hipster-vader

Niet meer weg te denken, de hipster. Zijn perfecte coiffure in een knotje en een perfecte gegroomde baard. Die houdt hij onderweg perfect in stijl met een vintage heren reisset. Wanneer hij zijn haren niet in een knotje heeft draagt hij ze onder een mooie flat cap. De smalle leren 80’s stropdas maakt zijn look met geruite overhemd en zonnebril helemaal af. En natuurlijk een zakhorloge ketting. Niet voor zijn zakhorloge, maar om zijn portemonnee aan vast te maken.

Heren reisset / toiletset vintage
Zwarte smalle leren stropdas
zakhorloge kettingen kopen authentiek vintage

Voor de doe-maar-gewoon-vader

Geen chique manchetknopen of kraagspelden voor deze kerel. Hij wilt er gewoon netjes bij lopen zonder poespas. De vintage accessoires voor jouw vader zijn strak en eenvoudig. Met een mooie stropdas of stijlvolle dasspeld doe je hem het meeste plezier. Doe er een mooie strakke stropdas hanger bij om alles netjes op te bergen en paps is helemaal blij.

hugo boss stropdas donkerblauw
Stropdas hanger

Voor de Rock-and-Roll vader

Muziek is zijn alles, en de haren zitten altijd keurig in het vet. Naast de reisset om de vetkuif altijd keurig in bedwang te houden (mét doosjes voor zijn favoriete pommade) geef je hem natuurlijk iets dat met zijn grote liefde te maken heeft: muziek. Zoals deze subtiele maar coole daspin met gitaar. En niet te vergeten: manchetknopen met dobbelstenen.

Daspin gitaar
Dobbelsteen manchetknopen

Voor de stoere vader

De stoere vader houdt van stoere accessoires, zolang het maar niet te opvallend is. Nét dat ene accent waar je oog op valt, zodat je weet dat deze stoere vader eigenlijk behoorlijk stijlvol is. Zoals een mooie aansteker, zoals deze klassieke Zippo aansteker zonder poespas of een stoere belt buckle voor aan zijn riem.

Vintage zippo aansteker, in goede staat
Belt buckle revolver

Vintage Accessoires voor jouw vader

Speciaal voor vaderdag heb ik een hoop producten online gezet de afgelopen dagen. Maar zit jouw cadeautje voor je vader hier nét niet tussen? Wandel gewoon eens door de webshop én check ook even de verkochte accessoires. Zie je iets wat je leuk vindt? Stuur even een mailtje of appje en ik ga voor jou kijken wat ik nog heb liggen.

Ik verzend elke vintage accessoire leuk verpakt, gewoon omdat ik vind dat ook (of juist) tweedehands artikelen ook gewoon een feestje moeten zijn om uit te pakken. Wil je hem zelf nog cadeau geven? Laat het even geven, dan doe ik er een blank cadeaukaartje aan waar je zelf je boodschap aan je vader op kan zetten.

1 Comment on Vintage accessoires voor jouw vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *