Sinterklaas en kerst komen eraan, en ik kan natuurlijk niet achterblijven met mijn tips voor cadeautjes. Want met een vintage accessoire geef je én iets unieks én je draagt bij aan de circulaire economie. En bij elke bestelling doet er aan de andere kant van de pc iemand een klein dansje (ik dus!). Vandaag geef ik mijn tips voor vintage december cadeaus voor de dames. Wat koop je voor de allerliefste, de 50s liefhebber, de tikje nostalgische vrouw of die persoon die graag opvalt? Daarnaast krijg je bij elke categorie ook nog een budgettip, voor het perfecte schoen- of surprise cadeautje onder de 10 euro.

vintage cadeaus voor de vrouw

Cadeaus voor de liefste

Vintage december cadeaus voor de vrouw waar je van houdt. En dat hoeft niet per se je partner te zijn, maar ook je moeder, dochter of beste vriendin mag wel eens verwend worden, toch? Met deze cadeaus laat je zien dat je van iemand houdt. Daar hoort natuurlijk een sieraad bij dat luxe uitstraalt, in goud of zilver. Denk bijvoorbeeld aan een mooie damascene ketting of een zilver sieraad. Subtiel maar mooi. Zoals deze prachtige zilveren art deco hanger.

Zilveren Art Deco hanger met camee
Ketting met damascene hanger

Budgettip: een mooie broche of deze subtiele zilveren oorbelletjes met tijgeroog voor 7,95 euro.

Zilveren oorbellen met tijgeroog

Cadeaus voor de midcentury liefhebber

Deze vrouw is altijd perfect gekleed in rockabilly jurk met de haren in een strakke victory roll. Als perfect klein accent op haar cardigan geef je een 50s strass broche of een vintage parelketting. Het perfecte accent voor bij haar avondjurk? Een sprankelende Aurora Borealis ketting natuurlijk!

50s strass broche
Vintage glasparelketting met sierlijke sluiting

Budgettip: Deze sprankelende blauwe Aurora Borealis broche voor 8,95 euro.

Blauwe jaren 50 aurora borealis broche

De nostalgische vrouw

De nostalgische vrouw kijkt met lichte weemoed naar de vooroorlogse jaren. En laten we eerlijk zijn: dit jaar zit die nostalgie een beetje in iedereen (in mij wel, kan ik je vertellen). Nee, ook toen was echt niet alles perfect, maar wat hadden mensen stijl. Sieraden waren met liefde gemaakt met oog voor detail en gingen een leven lang mee. Deze dame geef je een antiek sieraad of accessoire in Art Deco stijl. Bijvoorbeeld een antiek medaillon, portretsieraad of mooi paar oorbellen.

Celluloid broche met een babyportret
Antiek medaillon gold filled

Budgettip: een celluloid foto broche van 9,95 euro om bij weg te dromen. Wiens kinderen waren dit en wat hebben ze allemaal meegemaakt in de periode voor de tweede wereldoorlog?

Celluloid portret broche kinderen

De vrouw met haar eigen stijl

Uitbundig of een beetje gek. Deze vrouw mixed-and-matched stijlen met het grootste gemak en komt er nog mee weg ook. Opvallen? Zeker! Maar dan wel met een accessoire dat anderen niet hebben. Zoals een sjaal met Picasso print of ketting met Salvador Dali hanger.

Picasso sjaal
Salvador Dali ketting

Budgettip: Een paar gekke 80s oorbellen zoals deze opvallende oorbellen met kralen (4,95 euro) of lieve hartjes. Deze laatste combineren perfect met deze -tikje gekke- 70s ketting (samen voor 7,95 euro)

Opvallende kralen oorbellen
Plastic fantastic oorbellen en ketting

Altijd leuk verpakt én snel verzonden

Ook een cadeautje voor iemand anders moet een cadeautje voor jezelf zijn, vind ik. Daarom geef ik elk vintage accessoire een mooie verpakking en wordt het snel en netjes verzonden. Dat inpakken kost soms best wel wat tijd en de post wordt hier vaak al om 16.00 uur gehaald. Maar voor 14.00 uur besteld, wordt gegarandeerd nog dezelfde dag verzonden. Beloofd! Dat het ook volgende dag bezorgt wordt kan ik helaas niet beloven, want PostNL heeft helaas alweer veel last van vertragingen. Bestel dus op tijd!

art deco stijl oorbellen

December cadeaus voor de vrouw… en de man!

Vandaag gaf ik tip voor vintage december cadeaus voor de dames én de afgelopen week heb ik dus ook heel veel dames accessoires online gezet. De komende dagen draai ik het om en ga ik aan de slag met heren accessoires. Ook heb ik afgelopen vrijdag heel veel leuke budgetvriendelijke decembercadeautjes naar BOEL Bazaar gebracht. Houd de site dus in de gaten, of volg me op Facebook of Instagram.

1 Comment on Vintage december cadeaus {voor de dames}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *