Zoals beloofd ook een lijstje met december cadeaus voor de heren. Voor vaderdag heb ik ook al zo’n lijstje gemaakt, en ik wil niet de hele tijd in herhaling vallen dus voor deze tips een hele andere aanpak: op tv series! Want wat is er mooier dan een man in stoere Peaky Blinders stijl, stijlvolle Boardwalk Empire outfit of Mad Men mod stijl. Natuurlijk had ik ook dolgraag de Vinyl jaren 70 of Stranger Things 80s laten zien, maar helaas. Buiten de verdwaalde hippie ketting of dunne stropdas waren er in latere series bar weinig heren accessoires te zien. Jullie moeten het dus doen met de eerste 60 jaar van de vorige eeuw, en daar is heel veel moois te vinden!

Vintage december cadeaus voor de heren

In de stijl van Peaky Blinders

Peaky Blinders is de serie rond de Shelby’s en speelt zich af in het Birmingham van begin vorige eeuw. De serie begint deze criminele familie te volgen na de eerste wereld oorlog, waaraan de mannen de nodige psychische ballast over hebben gehouden. Broers Tommy, John en Arthur Shelby zijn altijd tot in de puntjes gekleed met newspaperhat, zakhorloge met zakhorloge ketting, bijpassende fob en soms een dasspeld of daspin. Leuk detail: De daspin werd begin vorige eeuw hoog gedragen, net onder de knoop, en dat mocht best een wat groter exemplaar zijn. Deze antieke zakhorloge ketting past perfect bij deze stijl, die luxe uit mocht stralen maar zonder veel poespas. En stevig genoeg om een knokpartij te kunnen doorstaan!

Antieke zakhorloge ketting, victoriaans

Daspin met bruine edelsteen en zirconia
Juvelia Ostrava zakhorloge met jaren 20 patinin zakhorloge ketting

In de stijl van Boardwalk Empire

Boardwak Empire speelt zich maar een paar jaar later af, aan de andere kant van de oceaan. Tijdens de drooglegging in de jaren 20 heeft Nucky Thompson, corrupt politicus, zijn aandeel in menig vuil zaakje in Atlantic City. Opvallend is dat elke man in de serie een kraagspeld draagt (zoals jullie misschien wel weten ben ik een groot fan van dit kleine mannen sieraad). Zoals deze bijzondere Tenax kraagspeld. Fijn voordeel: je hebt er geen speciaal overhemd voor nodig en het veroorzaakt geen gaatjes in je overhemd. Uiteraard ook hier een mooi zakhorloge, met zakhorlogeketting én fob. Wat ook zeker niet mag ontbreken bij de Boardwalk Empire stijl zijn de mouwophouders, en natuurlijk een mooi paar jaren 20 manchetknopen die je bewaard in een antiek sieradendoosje.

Tenax kraagspeld met ronde uiteinden {collar clip}
Snap link manchetknopen art deco
Antiek sieraden doosje

In de stijl van Mad Men

Scherp geklede mannen in strakke pakken kenmerken de begin jaren van Mad Men. Gesitueerd in de jaren 60 van de vorige eeuw in een typische mannenwereld. In het begin van de serie – de jaren 60 – is de kleding nog heel zakelijk en (dare I say) een beetje saai. Naarmate de jaren vorderen wordt de kleding kleurrijker en helemaal mod. Bonte combinaties van jasjes met motief en een smalle stropdas met drukke print, zoals deze met -hoe toepasselijk- dollarbiljetten. Maar ook een strakke dasspeld, manchetknopen en uiteraard een sigarettenkoker voor de vele rookmomenten. Die laatste gebruik je nu natuurlijk voor je visitekaartjes. Voor op het bureau een stijlvolle West-Germany tafelaansteker met faux slangleder. Thuis kunnen de stropdassen strak opgehangen worden op een jaren 60 stropdashanger.

Stropdas met dollar biljetten
Dasspeld met ketting #2
west-germany tafelaansteker van chronex

En voor alle andere mannen

Misschieen weten jullie dit al, maar mannen accessoires uit de eerste helft van de vorige eeuw (en daarvoor) hebben mijn speciale interesse. Ik vind een strak geklede man fantastische en ik vind het leuk om dingen uit te pluizen. Deze lijst maken met december cadeaus voor de heren was dus ook een kolfje naar mijn hand. Maar is jouw vent helemaal niet van de antieke of opvallende sieraden, denk dan eens aan een mooi paar zilveren manchetknopen voor de kerst of een strakke dasspeld. En als je het echt helemaal niet meer weet, kies dan voor een cadeau met een knipoog zoals een vintage stropdashanger. Voor de stoere vader koop je een stoere belt buckle.

Belt buckle revolver

Er komt nog veel meer aan

Alle heren accessoires vind je in de webshop. Ik heb nog heel veel heren en dames accessoires liggen dus ik ga de komende weken nog veel meer plaatsen. Houd de webshop in de gaten of volg me op de socials om op de hoogte te blijven. Op zoek naar iets speciaals? Je kunt me altijd een mailtje of whatapp sturen, dan ga ik voor je op zoek!

Geruite stropdas hanger
Chromen sigaretten houder

1 Comment on Vintage december cadeaus voor de heren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *