Wow, kijk ons eens even pagina groot in Magazine Genoeg staan! Alleen de dames Van Duijn dan, want de heren houden niet zo van publiciteit. Ik ook niet hoor, ik heb liever één van mijn producten in een blad staan dan mijn eigen hoofd. Maar voor dit blad en onderwerp maak ik graag een uitzondering. Het is namelijk precies waar ik voor sta én wat ik ook met deze webshop uit wilt dragen. Genoeg is genoeg.

stemmen met je portemonnee

Too Good To Go

Het fotoverhaal artikel waar ik deel van uitmaak heet Stemmen met je Portemonnee, en gaat over kleine (of grote) duurzame keuzes maken in het alledaagse leven. Over duurzaam verbouwen, veganistisch eten of uitsluitend openbaar vervoer gebruiken voor woon-werk verkeer. Onze kleine keuze is het gebruik van de Too Good To Go app.

Wie kent het niet? Too Good To Go: via de app koop je een maaltijd die overgebleven is of een Magic Box met boodschappen. Met deze producten is niets mis. Behalve dan dat ze op de THT of TGT datum zijn, ze uit het assortiment gaan of een kapotte verpakking hebben, en dus niet meer verkocht kunnen worden. Staat er een TGT datum op dan eten we het meteen op of vriezen we in, maar producten met een THT datum kun je nog prima de volgende dagen (of zelfs later) eten. Meestal kost zo’n pakketje 4,95 euro en is de waarde over de 15 euro, en bij sommige winkels zelfs veel hoger. Eten dat bij veel winkels gewoon in de container wordt gegooid. Als winkel kun je er voor kiezen om hier pakketjes van te maken en voor een klein bedrag op te laten halen. Extra inkomsten voor de winkel, geen verspilling, en goedkope boodschappen voor de klant. Win-win-win. Wat ik er misschien wel het allerleukste aan vindt: je weet nooit wat je krijgt, dus je word er lekker creatief van. Op de foto zie je een pakketje van 2,95 euro van de LIDL (al het groente en fruit, echt superveel!), en 2 pakketjes van de Albert Heijn van 4,95 euro per stuk. Mijn favoriet zijn de pakketten van de LIDL en van de Coop, die zijn hun geld echt driedubbel en dwars waard. Wist je trouwens dat ook veel restaurants meedoen met TooGoodToGo? Zeker in de grote steden kun je elke avond wel ergens een maaltijd voor weinig ophalen.

genoeg lente 2021

180.000 ton voedsel

Wist je dat we per jaar 41 kilogram voedsel per persoon weggooien? 41 kilo! Voedsel waarbij water, grondstoffen en energie verbruikt zijn voor de productie. Gewoon in de prullenbak. Dat kan toch niet? Ook door winkels wordt voor miljoenen per jaar weggegooid, maar liefst 180.000 ton! Dat voelt misschien als ver-van-je-bed maar ook jij kan daar iets aan doen. Door eens wat vaker te kiezen voor een product in de winkel dat op de datum is (in de meeste winkels krijg je daar ook nog eens een flinke korting op), of door ook af en toe een Too Good To Go pakketje op te halen en je te laten verrassen. En hoe meer mensen dit doen, hoe meer winkels zich hier ook bij aan gaan sluiten. Je hoort het, wij zijn fan!

Genoeg magazine lente 2021

Magazine Genoeg

Genoeg is een kwartaal blad, met als ondertitel: “Precies wat je nodig hebt”. Het gaat over bewuster, eenvoudiger en eerlijker leven. Bewuster omgaan met geld, maar ook met tijd en middelen. Want alles wordt steeds duurder, en laten we eerlijk zijn: we helpen de wereld compleet naar z’n gallemiezen. Wegwerpproducten, geïmporteerd uit China en te koop voor een habbekrats, zijn de norm geworden. Wat je niet meer nodig hebt, gooi je weg zonder na te denken over een tweede leven. Of het is zo goedkoop geproduceerd dat er geen tweede leven meer mogelijk is. Dat kan gewoon niet meer. Magazine Genoeg geeft alternatieven, tips en inspirerende verhalen om je anders te laten nadenken. Hoe kun je goedkoper leven, van je schulden afkomen, dingen zelf maken of een bijdrage leveren aan de maatschappij?

Mijn kleine bijdrage aan de circulaire economie

Mijn visie en doel voor She Loves Vintage is hetzelfde. Ik wil mensen informeren en inspireren om een bewuste keuze te maken voor tweedehands. Ook als het maar zoiets kleins is als een sieraad of accessoire. Want ook deze verdienen een tweede leven. En dan niet alleen maar dure merk accessoires, maar juist ook de lieve, gekke en eenvoudige sieraden. Dus vind je ook een broche of paar oorbellen van een paar euro in mijn webshop. Dat is misschien niet zo slim van mij, want ik ben al snel een uur bezig met een product fotograferen en in de webshop zetten, maar ik vind dat alles wat nog goed en leuk is een tweede leven verdient. Niet alleen maar de accessoires waar ik veel aan kan verdienen. Dat maakt mij en de koper blij, en beide dragen we bij aan de circulaire economie. Het zijn misschien maar kleine dingen, maar als iedereen andere kleine keuzes maakt kunnen we ook een groot verschil verschil maken. Doe je mee?

Genoeg magazine lente 2021

Genoeg Lente 2021 ligt nu in de winkel

In het Lentenummer van Genoeg vind je bijvoorbeeld een deo-recept van Emily Jane Townley van Leven Zonder Afval, een stappenplan om van je schuld af te komen en (bijzonder!) hoe je een composttoilet maakt voor de moestuin (daar moet ik nog even goed over nadenken aangezien onze moestuin aan ons huis grenst). Maar nog veel meer inspirerende verhalen, tips en columns. Ook op de website van Genoeg vind je nog meer inspiratie, maar je kunt er ook edities en boeken kopen en natuurlijk een abonnement afsluiten. Het Lente nummer van Genoeg ligt nu in de boekenwinkel, kiosk en is online te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *