Je kent ze vast wel, of het nu is van eind vorige eeuw óf van nu, want door het tijdloze design worden ze ook nu nog gedragen en gemaakt: Flexibele snake kettingen. Regelmatig heb ik er ééntje te koop in de webshop, maar nu ik een heel speciaal exemplaar van Breil tegenkwam vond ik wel eens tijd om er wat meer over te vertellen. Welke heb ik op dit moment in de collectie en hoe draag je dit multi draagbare accessoire?

flexibele snake kettingen te koop in de webshop

Een fijne 90s vibe

Ik moet eerlijk bekennen dat ik -toen ik de eerste ketting tegenkwam- er een fijne 90s vibe van kreeg. Niet dat dat erg is, want er is een enorm revival van de laatste jaren van vorige eeuw aan de gang. Childhood memories, haha (ja, zo oud ben ik al). Misschien kan ik me vergissen hoor, maar volgens mij kwamen de flexibele snake kettingen in de loop van de jaren 90 op de markt, toch? Kettingen van roestvrij staal die je in allerlei vormen kon draaien en knopen. Een tijdje terug kwam mijn vader (ja, hij weer) met een setje op de proppen. En toen ik laatste nog een exemplaar én een prachtige Breil snake ketting tegenkwam besloot ik er toch eens dieper in te duiken.

breil bendable snake necklace

Nog steeds een populair accessoire

Want snake kettingen worden nog steeds gemaakt en gedragen. Ik weet niet of ze een tijdje weggeweest zijn en nu weer terugzijn, of nooit weg zijn geweest. Oorspronkelijk werden de kettingen gemaakt van roestvrij staal, maar inmiddels zijn ze verkrijgbaar in allerlei lengtes, kleuren en materialen. Persoonlijk houd ik toch vooral van het klassieke model: van rvs, en dus in een mooie tijdloze kleur.

Snake ketting en armand van Blu. Fashion

Flexibele snake kettingen in de She Loves Vintage webshop

Ik kan natuurlijk geen blog schrijven en vervolgens niets in de webshop zetten, dus ik heb momenteel drie snake kettingen te koop. Een hele smalle (ook ideaal als armband!), een wat dikkere die nét een tintje donkerder is, en de prachtige Breil ketting. En deze laatste vind ik persoonlijk echt schitterend.

vintage flexibele snake kettingen

Snake ketting van Breil

Want hoewel de andere twee kettingen ook super zijn (en heel betaalbaar) zie je wel dat de Breil ketting van een andere klasse is. Vrij dik in nét een andere driehoekige vorm en met open uiteinden. Je hebt écht iets om je hals hangen, zeg maar. Of om je bovenarm, want daar zou hij ook super zijn. Hij kan zelfs om je taille (als je heel slank bent, dat wel). Deze ketting lijkt heel zwaar, maar is superlicht!

Wist je trouwens dat Breil nog steeds snake kettingen maakt? De kettingen van nu zijn veel fijner (en als ik dat mag zeggen: braver) dan deze stevige snake ketting. Ik kan ook zelf helemaal geen informatie meer vinden over dit model, dus ik denk dat het één van de eerste modellen is en een echt statement piece.

breil flexibele snake ketting

Hoe draag je de flexibele snake kettingen?

Dat kan ik natuurlijk proberen uit te leggen, maar een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dus hieronder een kleine selectie foto’s om je een idee te geven van de veelzijdigheid van deze kettingen. Ik heb ook een Pinterest bord aangemaakt waarin je nog meer ideeën krijgt voor het dragen van dit tijdloze vintage accessoire.

Deze drie modellen staan nu in de webshop. Welke is jouw favoriet? Het statement piece van Breil, de smalle multi inzetbare snake ketting of het klassieke model?

Smalle flexibele snake ketting
Breil Milaan vintage buigzame ketting
Flexibele snake armband
Flexible bendable snake necklace
dunne flexibele snake ketting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *