Het was hier in de shop een tijdje wat rustiger, maar in mijn hartje woedde een storm. In december is mijn vader overleden. Voor de mensen die mij al wat langer volgen: inderdaad, de man die altijd met de meest fantastische vintage vondsten aankwam. Dan kwam ie weer met een koffertje oorbellen, of een zakje sieraden. Machtig vond ie het als ik daardoor enthousiast werd. Een verzamelaar pur sang en iemand met een groot hart. Fulltime mantelzorger voor twee mensen, die nu afhankelijk zijn geworden van mijn zus en mij. Dat is heftig, zeker omdat wij beide niet in de buurt wonen. Dus ja, dan moeten andere dingen even op de langere baan geschoven worden.

Deze sleutelhanger hing altijd aan zijn sleutelbos. Jaren terug heeft hij hem aan mij gegeven. In Las Vegas is hij volgens mij nooit geweest...

Dichtbij maar ver weg

Dat wilt niet zeggen dat ik er niet was hoor. Bestellingen werden gewoon verzonden en af en toe plaatste ik ook nieuwe producten, maar door het regelen en verdriet bleef er weinig tijd (en vooral energie) over voor nieuwe dingen. Nu begint alles weer een beetje op zijn plek te vallen en hoop ik weer lekker aan de slag te kunnen. Natuurlijk zullen er nog vele ritjes volgen naar Rotterdam en zal ik daardoor niet altijd direct kunnen verzenden, maar ik krijg wel weer energie en zin om aan de slag te gaan. En mijn vader zou het ook niet anders willen.

Vinyl & memorabilia

Met het heengaan van mijn vader komt er ook een huis vol met spullen (en verzamelingen!) waar we iets mee moeten. Een deel kunnen we doneren, hopelijk, nu er zoveel gaande is in de wereld. Hij was de afgelopen maanden al begonnen met opruimen en zijn vinylcollectie was al uitgedund (hij heeft daar iemand in Rotterdam een groot plezier mee gedaan denk ik!). Wat er over is ga ik in kaart brengen, samen met alle boeken, memorabilia en speciale uitgaven van bands en artiesten. Wie weet, wellicht komt er nog een “Ton’s platenhoekje” in de webshop. Dat zou ie mooi vinden.

Vanaf vandaag ga ik weer aan de slag met accessoires in de shop zetten, en morgen ga ik een dag op pad om meer vintage vondsten te vinden. De zon begint weer te schijnen. En ook dat zou hij niet anders willen. Ik ben tenslotte mijn vaders dochter.

een kleine deel van de vinyl collectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *