Plastic bolletjes kettingen in allerlei kleuren, ik houd ervan. Ze fleuren elke outfit op en zijn een perfecte en betaalbare manier om je outfit voor een fout feest op te leuken. Ik heb deze kettingen al jaren hier in de kast liggen, maar toch zet in ze nu pas in de webshop. Ik leg je uit waarom.

vintage plastic bolletjes kettingen

De reden is eigenlijk heel banaal

Want hoewel ik echt heel veel van vintage houd, en deze webshop met veel plezier run, moet ik ook gewoon realistisch zijn. Kopen, foto’s maken, tekst schrijven en online zetten… met het plaatsen van één product ben ik al gauw een uur bezig. Een ketting voor een paar euro in de shop zetten, is dan ook gewoon niet realistisch. Want hoewel ik dit met veel liefde doe, moeten ook mijn kosten gedekt worden én wil ik er ook nog iets aan overhouden. Maar -soms is het zo simpel- ik heb de oplossing gevonden! Die leuke plastic bolletjes kettingen zet ik gewoon in één product. En dat is nog handig voor jullie ook, want alles bij elkaar is lekker makkelijk mixen & matchen.

donkerblauwe smalle bolletjes ketting vintage

De kracht van combineren

An sich is zo’n bolletjes ketting natuurlijk het simpelste ding dat er bestaat. Maar sámen kun je een groots effect krijgen. Combineer meerdere plastic bolletjes kettingen met ingetogen kleuren voor een rustig effect, fel voor een kleur explosie of ton-sur-ton voor een (ja het kan écht) stijlvol effect.

Klein én groot

De bekendste plastic bolletjes kettingen zijn natuurlijk de kettingen met de kleine bolletjes, en deze kom ik ook regelmatig tegen. Maar er zijn ook brede varianten, en kettingen met afwijkende formaten. Leuk om breed, smal en verschillende kleurtjes te combineren! Kenmerkend aan de kettingen is dat het één geheel is. Ze zijn niet geregen, het is gewoon één geheel en aan elkaar gesmolten. Dat maakte ze natuurlijk heel goedkoop en eenvoudig te produceren maar heeft ook twee voordelen: mocht de ketting onverhoopt kapot gaan, dan rollen niet al je kralen over de vloer. Al moet je ontzettend je best doen om hem kapot te krijgen hoor, want ze zijn heel stevig. Een tweede voordeel is dat ze heel flexibel zijn, dus je slaat ze gemakkelijk meerdere malen om je hals of pols en maakt er gemakkelijk een knoop in.

brede kunststof plastic bolletjes kettingen

Kies jij voor meerdere smalle kettingen, een enkele brede ketting of mix & match je verschillende soorten voor elke dag een andere look? Nu ik toch een manier heb gevonden om ze in de shop te zetten, ga ik weer verder met verzamelen. Dus houdt de webshop in de gaten voor updates! Welke kleuren en stijlen ga jij combineren?

smalle plastic bolletjes kettingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *