Soms kom je iets tegen wat maanden of zelfs jaren in de kast blijft liggen voordat er iets mee gebeurt. Meestal omdat ik geen zin heb om het te poetsen, maar soms omdat ik gewoon niet weet wat het is. Dat laatste was het geval bij deze aparte klemmetjes met verstelbaar kettinkje ertussen. Is het een sweater clip? Iets voor aan je kraagpunten? Nee… het zijn… tromgeroffel… servet kettingen! Huh? Dat klinkt saai…. Klopt! Maar wel heel praktisch. En het leuke van deze servet kettingen is dat je ze ook heel tof kan dragen als sieraad. Ik laat het je zien!

Sweater clips, te koop in de vintage sieraden webshop van She Loves Vintage

Allereerst mijn excuses

…voor de enorme stilte de afgelopen maanden. Geen nieuwe blogs en maar heel af en toe een nieuw product. Een aantal maanden geleden was het al in het nieuws: topdrukte in de trouwwereld! En dus ook bij mijn andere webshop, Hip je Huwelijk in. Ik probeer altijd voorraad aan te leggen in de rustige maanden (in de wintermaanden zijn er niet zoveel bruiloften), maar daar was ik al snel doorheen. En toen was het gewoon alle zeilen bijzetten. En aandacht en tijd die ik stop in het ene, gaat ten koste van het andere. Inmiddels is het weer wat rustiger, en heb ik dus ook weer tijd voor andere dingen. En ik ben dinsdag ook weer een dag op pad geweest met mijn vintage maatje Marieke van That Vintage Shop, yay!

antieke alpaca servet ketting

Afijn, terug naar die zilveren klemmetjes

Ik heb al een hele tijd een paar kleine zilveren klemmetjes met een verstelbaar kettinkje ertussen liggen. Maar het duurde voor mij ook even voordat ik doorhad wát het was. Een kettinkje voor aan je kraagpuntjes misschien? Of misschien klemmetjes om je vestje vast te houden? Beide kan natuurlijk (en is ook heel leuk!) maar waarom dan een verstelbaar kettinkje? Afijn, het bleef dus even liggen. En nog even, en nog even.. (en ik was het inmiddels ook alweer vergeten), totdat ik ze weer tegenkwam en dacht: nu duik ik er eens even in.

zilveren slabber of servet houder, verstelbaar

Het zijn dus…… servet kettingen!

En chique ook. In zilver en alpaca. Jaja, in vervlogen tijden konden mensen zelfs vieze dingen nog mooi maken! De servet kettingen hebben verstelbare kettinkjes en handige klemmetjes. In plaats van je servet op je schoot te leggen of in je kraag te proppen (zijn er mensen die dat nog doen?), clip je je servet eenvoudig vast. Tadaa!

Moet je er wel aan denken om hem mee te nemen als je uit eten gaat natuurlijk.

zilveren vest of cardigan clip, cardigan guard, met verstelbare ketting

Hoe je hem ook kunt dragen: als sweater clip!

Een sweater clip? Leg eens uit, Chantal. Oke komt ie: Ga eens terug, diep, diep in je geheugen naar een willekeurige Amerikaanse film die zich afspeelt in de jaren 50. Heb je een beeld? En ga nu eens naar dat brave meisje, met het twinset in pastelkleuren. Ja, heb je hem? Dit is het type dat een sweater clip draagt. Om te voorkomen dat het vestje afzakt als ze het los over haar schouders hangt, én als sierlijk accessoire. Trouwens, in de serie Glee, droeg het karakter Emma Pillsbury ook regelmatig een sweater clip, kijk maar eens hier.

Cute, right?

verstelbare ketting voor servet, vest of slabber

Maar ook leuk als… kraagclips!

Maar ben jij nu niet het zoete pastellerige typje? Je kunt een sweater guard ook dragen als kraagclip. Gewoon vastmaken aan de kraagpuntjes, het kettinkje helemaal lang óf kort maken en voilà! Zo krijgt die eenvoudige witte blouse meteen een flinke dosis pit.

servet kettingen als kraag clips

Servet kettingen in de webshop van She Loves Vintage

Ik heb drie exemplaren te koop, twee zilveren exemplaren en één clip van alpaca. Dit wordt ook wel eens alpaca-zilver genoemd maar bevat geen zilver (dus laat je niets wijsmaken als je ergens iets anders leest). De zilveren zijn midcentury, gemaakt tussen 1940-1960 en prachtig gedetailleerd, echt iets wat gezien mag worden! Eentje met een strak Art Deco patroon en eentje met sierlijke rozen. De alpaca-clip is antiek, van begin vorige eeuw. Voordat er clips waren werd je servet vastgezet door de klauwtjes strakker te zetten door het ringetje aan te duwen. Lief of stoer, wat kies jij?

De servet kettingen die ik op dit moment op voorraad heb vind je hier in de webshop.

zilveren servet kettingen te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *