Soms schrijf ik een blog over slechts één product, dat lijkt veel werk voor weinig inkomsten. Maar dat boeit me niet zo. Als ik iets geweldig, bijzonder of gewoon maf vindt, dan vind ik het heerlijk om daar in te duiken en jou (hopelijk) net zo enthousiast te maken. Neem nou deze fantastische midcentury zilveren oorbellen met faux koraal!

midcentury zilveren oorbellen met faux koraal


Een lieve mail van een lieve dame

Ik kreeg een tijd terug een mail van een hele lieve dame die allerlei sieraden had, die ze graag een nieuwe bestemming wilde geven. Of ik er wellicht iets mee kon? Absoluut, want het was een prachtige collectie bijzondere sieraden. Dus na een heel gezellig bezoekje met heerlijke zelfgebakken cake ging ik met een schat naar huis. Er volgt dus nog wel meer moois!

Oorbellen met faux koraal, plastic en zilver?

Soms lijken dingen heel onlogisch… waarom zou je zilver combineren met plastic? Toch is dat iets wat vaak gebeurde, met name in de eerste helft van de vorige eeuw. De plastic-ontwikkeling was nog volop in beweging en bovendien een goede manier om iets te maken op grote schaal. Sterker nog: deze ‘early plastics’ waren een behoorlijke noviteit. Helemaal niet zo vreemd dus, dat dit gecombineerd werd met zilver.

Deze oorbellen met faux koraal zijn daar een mooi voorbeeld van. In eerste instantie denk je dat het echt koraal is, maar als je beter kijkt zie je de kleine naden van de gietmal. Gelukkig maar, want echt koraal mag je niet verkopen en dat zou ik ook helemaal niet willen. Wat dat betreft waren ze vroeger hun tijd (onbewust) ver vooruit!

sterling zilveren oorbellen met faux koraal early plastics

Zo maken ze ze écht niet meer

Naast deze plastic koraal-stengeltjes hebben deze oorbellen nog iets heel bijzonders: kijk eens naar de mooie sterling zilveren setting. Kleine hoedjes met prachtige motiefjes. Nog zo’n prachtig voorbeeld van nieuwe manieren van massaproductie: ik denk dat ze mechanisch gewalst en uitgesneden zijn. Tenslotte de hangertjes, ook deze zijn natuurlijk van sterling zilver. Kijk, met nét zo’n klein sierlijk vormpje aan de voorkant. Ik houd ervan!

Oke, dus we hebben plastic koraal en mechanisch gemaakte zilveren componenten…. klinkt dat eigenlijk niet zo bijzonder? Think again, want het zijn prachtige kleine tijdmachines, die je rechtstreeks terugbrengen naar de jaren 40-50. Zo maken ze ze écht niet meer.

Net zo enthousiast als ik? Deze midcentury oorbellen met faux koraal zijn nu te koop in de webshop.

sterling silver earrings with faux coral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *