Er is niets wat zo 90s schreeuwt als een vintage stropdas met print. Ik kom ze veel tegen, maar de meeste laat ik mooi liggen. Te druk, te raar van kleur, of een vreselijke over-the-top print. Maar wat ik altijd meeneem zijn stropdassen met cartoon figuren zoals Looney Tunes of Mickey Mouse. Ze verkopen ook snel, dus er zijn meer mensen die ze stiekem toch net zo leuk vinden als ik. Toevallig heb ik er nu meerdere op voorraad, dus een mooi moment voor een blog-berichtje over stropdassen met cartoon figuren!

stropdassen met cartoon figuren - looney tunes, Mickey unlimited


Ach de 90s..

De hoogtijdagen van de stropdas met print. Mede aangestuurd door Chandler van Friends natuurlijk, die altijd de meest verschrikkelijke bijzondere exemplaren droeg. Sommige van deze exemplaren zouden hem ook niet misstaan hebben. En aangezien we momenteel in een 90s revival zitten… zouden de drukke stropdassen dan ook weer terugkomen? Ik hoop het (eigenlijk) niet, of beter gezegd: niet álle stropdassen. Zullen we de drukke synthetische stropdassen met vreselijke print maar gewoon lekker in de bak van de kringloop laten liggen? Stropdassen met cartoon figuren daarentegen…. wat vinden jullie? Die mogen best wel terugkomen toch?

stropdas met Wile E Coyote en roadrunner, looney tunes


Stropdassen met Mickey Mouse

Stropdassen met Mickey Mouse kom ik zelden tegen. Een tijdje terug had ik er eentje met een stars and stripes print. En nu dus weer een nieuwe, nou ja ‘nieuw’, hij is al wat jaartjes oud, waarschijnlijk uit de jaren 90. Leuk aan deze stropdas, is dat het niet alleen Mickey Mouse is, maar dat er ook een rol is voor Goofy en Pluto. Al komt deze laatste er niet zo goed vanaf. Mickey Unlimited is het merk dat vanuit Disney gestart is, in 1968, voor producten van Mickey Mouse. Wist je trouwens dat het patent op Mickey Mouse in 2024 afloopt? Op dat moment kan iedereen afbeeldingen van Mickey gebruiken. Zonde eigenlijk toch? Des te meer reden om nu nog te gaan voor een echte Mickey Unlimited stropdas.

stropdas met Mickey Mouse en pluto van mickey unlimited


Stropdassen met Looney Tunes figuren

Het handige aan stropdassen van Looney Tunes, is dat het jaartal altijd achterop staat, en deze komen eigenlijk altijd uit de laatste jaren van de jaren 90: de hoogtijdagen van de looney tunes én de drukke stropdas. Ik heb momenteel stropdassen met Wile E Coyote, de Tasmanian Devil en Sylvester. Vooral de laatste is een echt jaren 90 ‘kunstwerkje’ met die heftige print. Als er geen Sylvesters op zouden staan, zou het een vreselijke stropdas zijn, toch?

vintage stropdas van looney tunes met Sylvester the cat


En natuurlijk ook Disney stropdassen

Ook Disney deed mee met de cartoon-stropdassen hype in de jaren 90, zoals met deze 101 Dalmatians stropdas. Leuk is ie he?

101 Dalmatians stropsdas, vintage Disney das. Voor de echte Disney fan of verzamelaar.

En ja, deze is helaas al verkocht lieve mensen, maar ik wilde hem toch nog even laten zien. Want hoe leuk is deze Jessica Rabbit stropdas? Oelalah, echt een fantastische blikvanger met deze sexy echtgenote van Roger Rabbit.

Jessica Rabbit stropdas


De zoektocht gaat door…

Ik blijf zoeken naar de leukste, gekste en meest bijzondere stropdassen! En dat zijn natuurlijk niet alleen stropdassen met cartoonfiguren, maar ook met andere bijzondere, gekke en soms verrassende prints. Zo heb ik momenteel een Charlie Chaplin stropdas in de webshop staan, en deze hele mooie zijde stropdas met beroemde mensen.

Stropdassen met cartoonfiguren vind je hier in de webshop, of klik op de foto’s hierboven om direct naar de stropdas in de webshop te gaan. Of laat je niet beperken en bekijk gewoon álle aparte, gekke, bijzondere of gewoon mooie vintage stropdassen in de collectie.

90s stropdassen met cartoon figuren, zoals mickey mouse en looney tunes, te koop in de webshop van She Loves Vintage.
Mickey Unlimited stropdas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *