Een beetje vreemde eend in de bijt misschien, maar houd je van vintage mode en accessoires, dan houd je misschien ook wel van vintage naaipatronen. Ik ben er in ieder geval dol op, ze laten je zo heerlijk wegdromen… stel je toch eens voor dat ik dit kan maken, met die stof… ohhh fantastisch! Maar als ik heel eerlijk ben: ik doe er toch niets mee. Dus maak ik er graag iemand anders blij mee. Misschien zit het patroon voor jou nieuwe jurk, rok of jasje er wel tussen!

vintage patroon of naaipatronen te koop in de webshop van She Loves Vintage


Ik kan het niet weerstaan..

Nog zoiets wat ik niet kan weerstaan als ik het tegenkom: vintage naaipatronen. Maar ondanks de stapels stof die ik óók nog heb liggen, doe ik er toch niets mee. Geen tijd, en al helemaal geen geduld, haha. Ik heb ook het boek van Mme Zsazsa al jarenlang in de kast liggen, en dat is absoluut beginnersniveau maar zelfs daar kom ik niet aan toe.

Maar ben jij nu wél die persoon die er mee aan de slag gaat? Neem dan eens een kijkje in deze nieuwe shop-categorie. Misschien zit dat vintage naaipatroon voor die jurk of jas die helemaal jouw stijl is, er wel tussen.

vintage jaren 50, 60, 70 kleding patronen te koop


Ter inspiratie: Database met vintage naaipatronen

Wist je trouwens dat er een grote online database is van vintage naaipatronen? Het is een Fandom pagina genaamd Vintage Patterns Wikia. Onder verschillende categorieën kun je uitgegeven patronen zien van grote namen zoals Butterick, Vogue en McCalls, maar ook van heel veel kleinere uitgevers. Zo kun je het nummer opzoeken en gerichter gaan zoeken naar dat éne patroon. Ook kun je er foto’s vinden van mensen die het kledingstuk hebben gemaakt. Leuk om eens lekker doorheen te scrollen en te fantaseren!

vintage naaipatronen te koop van simplicity, burda, butterick en Arnold te loop in de webshop van She Loves Vintage


Vintage naaipatronen in de webshop

Op de foto zie je welke patronen ik op dit moment heb, van mooie jasjes, jurken en bloesjes. Het is een hele klus om alles na te kijken of alles compleet is. De meeste patronen zijn al uitgeknipt en zijn flink gevouwen en soms een beetje gescheurd. Vandaar dat ik niet alles in één keer online kan zetten. Hier vind je de patronen die op dit moment in de webshop staan. Ben je nu al helemaal verliefd op die ene jurk of jasje, maar staat hij nog niet in de shop? Je kunt altijd even contact opnemen.

Enne… heb je iets gemaakt? Dan vind ik een foto natuurlijk heel leuk!

vintage naaipatroon burda 40095 trenchcoat
vintage patroon jaren 60 minirok, Arnold 7211

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *