Hee kijk hier eens, riep mijn kringloopmaatje Marieke, toen we een dag op jacht waren. En van wat ik zag, stond zelfs ik wel even te kijken. Dat was wel een erg stout plaatje, in deze ogenschijnlijk brave stropdas. Tijd om even in de wereld van de Peek-a-Boo stropdas te duiken. Want ja, dat is een ding, en dat gaat al decennia terug. Je leert iets elke dag!

peek-a-boo stropdas met spannende foto


Van de 40’s tot de 70’s

Ja echt, zolang bestaat de Peek-a-Boo stropdas al. En in die jaren is de basis hetzelfde gebleven, een brave stropdas met een spannende foto erin, maar het ehh.. niveau van de foto is wel wat veranderd in deze periode van 30 jaar. In de jaren 40 waren het brave getekende pin-ups, in de jaren 50 nog steeds hele brave plaatjes van schaars geklede dames. Maar ze waren nog wel gekleed, in bikini of leuk speelpakje. In de jaren 60 werden ze al wat spannender om in de jaren 70 volledig bloot te zijn. Maar het toppunt is dit exemplaar wel, deze is wel erg ehh.. explicitiet, zeg maar. Heb ik weer.

sourprise naughty peek a boo necktie


Vunzige stropdas

Zo hebben we deze vintage Peek-a-Boo stropdas dan ook meteen genoemd, een vunzige stropdas. Maar stiekem is ie toch best wel geinig toch? En wist je dat deze stropdassen echte collectors-items zijn? Je vind ze bijna nooit. De tekst “A Norma Legge 833 Del 26-11-73″ is Italiaans voor ‘bij wet vastgelegd op de datum 26-11-73”, en is dus een aanduiding voor een patent. Hoewel ik dacht dat het een stropdas uit de 80s was, lijkt het dus een jaren 70 stropdas te zijn.

De Peek-a-Boo stropdassen van nu

Wist je dat er nog steeds Peek-a-Boo stropdassen gemaakt worden? Maar dan hele brave (of zo stout als je zelf wilt) met jouw eigen foto. Leuk als verrassing voor vaderdag of als speciale stropdas voor een bruiloft. Je kunt ze o.a. kopen in deze Etsy shop.

Ben jij wel eens eerder een vintage Peek-a-Boo stropdas tegen gekomen? Ik hoor het graag!
Dit extra spannende exemplaar is nu te koop in de She Loves Vintage webshop.

sourprise paris, stoute stropdas met naakte dame aan binnenkant. Online te koop in de webshop van She Loves Vintage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *