Hallo! Ik ben Chantal, en vintage is mij met de paplepel ingegoten. Als dochter van echte 50s verzamelaars ben ik altijd omringd geweest door iconen als Marilyn Monroe en James Dean. In de woonkamer stond een jukebox en overal in huis stonden verzamelingen. Van koningshuis tot plakboeken van beroemdheden. En nog steeds voel ik me omringd door het verleden als ik bij mijn ouders op bezoek ben. Verzamelen doen ze inmiddels niet zo veel meer. Het echte schatzoeken vindt tegenwoordig niet meer plaats op koningsdag en rommelmarkten, maar online en via contacten. En laat online onderzoek nu net hetgeen zijn waar ik goed in ben.

Na mijn studie gezondheidswetenschappen ben ik begonnen als informatiespecialist bij een farmaceutisch bedrijf, waarna ik doorgroeide naar een functie als business analist. Uitzoeken waar anderen mee bezig zijn, hoe dingen in elkaar zitten, puzzelstukjes zoeken en in elkaar passen. Dat is mijn ding.

Na een reorganisatie ben ik voor mezelf verder gegaan. Ik had toen al een webshop en nam de sprong in het diepe. In een paar jaar tijd had ik een goedlopende webshop. Voor Hip je Huwelijk in speur ik heel Europa af, op zoek naar mooie stoffen én bijzondere vintage accessoires voor bruid én bruidegom. Mooie manchetknopen, zakdoekjes en sixpences. Deze knap ik op, of ik maak er iets nieuws van en creëer zo een unieke Something Old. Maar tijdens mijn zoektochten kwam ik nog zoveel andere mooie dingen tegen. Echt bijzondere manchetknopen. Mooie broches. Prachtige zilveren medaillons. Veel uit de jaren 30, uit de jaren 50 en 70, maar ook Victoriaans. Ik wil dit moois delen met andere liefhebbers van vintage, met mensen die net als ik een liefde hebben voor vervlogen tijden.

Toch duurde het nog een hele tijd voordat ik de stap zette voor deze nieuwe webshop. De ommekeer? Dat is best een leuk verhaal. Tijdens het muziekfestival Muze Misse zag ik Danny Vera optreden. En mán, die man rockte zijn dasspeld. Gebiologeerd stond ik te kijken naar zijn stijl en de stijl van zijn bandleden. Echte mannen, goed gekleed en met de juiste accessoires. Op dat moment besloot ik: dit is het, ik moet dit doen. Een webshop opzetten voor alle stijlvolle mannen en vrouwen met een liefde voor vintage. Mijn specialisatie: échte mannensieraden, zoals manchetknopen, dasspelden en boordspelden.